Prijave za Transpozijum IV: Podgorica, 23.3.-26.3.2017

Trans Mreža Balkan i Queer Montenegro te ove godine pozivaju da se prijaviš na “Transpozijum IV” koji će se prvi put održati u Podgorici, u periodu od 23.3.-26.3.2017. godine!

Ukoliko želiš da budeš dio regionalnog događaja, koji okuplja trans, inter i rodno varijantne osobe, prijavi se na link: https://goo.gl/forms/f31BaCxeqfF4LVEF3 , najkasnije do  ponoći, 24.2.2017.! I ove godine te očekuje mnogo zanimljivih radionica, kulturni sadržaj i nezaboravno druženje!

Troškove učešća (put, hrana, materijali) ćemo nastojati pokriti za što više osoba uz spavanje kod lokalnih prijatelja_ica Queer Montenegra i Trans Mreže Balkan, kao i zajednički smještaj učesnika_ca u apartmanima. Međutim, kako su finansije ograničene, ohrabrujemo sve osobe koje to mogu da pokriju sebi putne troškove djelimično ili u potpunosti, kako bi što veći broj osoba mogao da prisustvuje Transpozijumu.

U slučaju da broj prijava bude veći od kapaciteta prostora, prioritet ćemo dati trans, inter i rodno varijantnim osobama, te ćemo nastojati da bude što veća raznolikost (npr. geografski, dob, učešće na prethodnim Transpozijumima, itd.).

Planirani radni jezik je BHSCG (bosanski_hrvatski_srpski_crnogorski), međutim moguća je i upotreba engleskog jezika ukoliko bude mogućnosti za prevođenje među učesnicima_cama.

Za bilo kakva pitanja, slobodno nam se obratite putem e-maila na:

info@transbalkan.org trans@queermontenegro.org.

O TRANSPOZIJUMU:

Transpozijum je regionalni događaj kreiran od strane organizacije „Trans Aid Croatia“ 2013. godine, koja je organizovala ovaj događaj sve do 2016. godine, nakon čega je poklonjen regionalnoj organizaciji „Trans Mreža Balkan“ u cilju putovanja po regiji i stvaranja mreže trans, inter i rodno varijantnih osoba i saveznika_ca. „Transpozijum IV“, se ove godine iz Zagreba seli u Podgoricu gdje će biti održan po prvi put, u organizaciji „Queer Montenegro“.

Transpozijum je siguran i poštujući prostor koji okuplja osobe različitih identiteta i iskustava, slaveći sve naše različitosti, naročito stavljajući fokus na različitost naših identiteta i tijela.

U današnjem vremenu koje svjedoči pojačanju fašizma, jačanju desničarskih političkih pokreta, a samim tim i diskriminacije, uznemiravanja, govora mržnje i nasilja nad različitima od većine, jasno se postavlja potreba za okupljanjem u solidarnosti, povezivanjem i zajedničkim zalaganjem za vrijednosti kao što su uključivanje svih identiteta, humanističko djelovanje, feministički principi, nenasilje, pružanje podrške, te poštovanje univerzalnih ljudskih prava svih osoba.

U skladu sa tim, organizacioni odbor “Transpozijuma IV” izabrao je kao ovogodišnju temu “Gradimo solidarnost, slavimo raznolikost”.

Trans Mreža Balkan

Queer Montenegro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *