O TMB-u, vizija, misija, vrijednosti

Kako je nastala Trans Mreža Balkan…

Trans Mreža Balkan (TMB) je mjestašce na adresi www.transbalkan.org koje udomljava grupu trans aktivist_kinj_a i savezni_c_k_a kojei nastoje učiniti to mjesto prostorom gdje će osobe svih rodnih identiteta, izražavanja i spolnih karakteristika naići na podršku, informacije i dobru ekipu.

Osim toga, takav prostor želimo stvoriti i svugdje oko nas pa radimo i na edukativnim materijalima, okupljanju zajednice, podizanju svijesti o raznolikosti ljudskih izražavanja, rodova i spolnih karakteristika i poboljšanju kvalitete života sviju kojie su zbog toga marginaliziranei, te surađujemo s drugim organizacijama u regiji i šire.

TMB je nastao iz želje da osobama svih rodnih identiteta, izražavanja i spolnih karakteristika pružimo onakvu podršku koju i samie dobivamo kroz međusobno dijeljenje iskustava, znanja i humora! 🙂 Sve je počelo s druženjem na Facebooku u proljeće 2014. godine, i od tada smo svašta zakuhalei!

U TMB radnom timu su trenutno osobe iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, i nastojimo uključiti osobe iz drugih zemalja u naš rad. TMB ima i Koordinacijski tim od 5 osoba od kojih je svaka zadužena za koordiniranje nekog područja rada TMB-a. Upoznaj naš tim ovdje.

Vizija, misija, i vrijednosti TMB-a

Naša vizija je društvo u kojem je svaka osoba poštovana, cijenjena te ima pravo na samoodređenje i izražavanje roda i spola.

Naša misija je stvaranje platforme za osnaživanje zajednice lokalnih grupa i osoba koja radi na promociji ljudskih prava trans, inter i rodno varijantnih (TIRV) osoba, osnaživanju i pružanju podrške lokalnim TIRV zajednicama, te podizanju svijesti o TIRV identitetima i temama na području Balkana.

Rad TMB-a se zasniva na vrijednostima poštivanja ljudskih prava, feminizma, jednakosti i inkluzivnosti prema svim identitetima i životnim pozadinama, podrške, transparentnosti i nenasilne komunikacije koja uključuje poštivanje različitih iskustava. Detaljnije pročitaj ovdje.

Pravila za komunikaciju i ophođenje u TMB-u

Upoznaj se sa pravilima kojima se vodimo u komunikaciji na TMB Portalu, kao i na našoj Facebook stranici. Ako imaš sugestija ili pitanja javi nam se na info@transbalkan.org 🙂

Javi nam se!

Očaralei smo te? Razočaralie? Imaš pitanje? Sugestije? Hoćeš da postaneš dio najboljeg tima na svijetu? 😀 Pošalji nam pismo, pridruži nam se na Facebook-u, Instagramu, i iskoristi ovaj portal kao mjesto za diskusiju i druženje! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *