Javni poziv za prevoditelje_ice na Digitalnom Transpoziju_mu 2020

Trans Mreža Balkan traži prevoditeljeice kojie će raditi na Digitalnom Transpozij_umu 2020 prevodeći sa BCgHS-a ili s engleskog na albanski, makedonski ili slovenski (i potencijalno obrnuto).

Ko smo mi i šta je Digitalni Transpozij_um?

Trans Mreža Balkan (TMB) je mali tim aktivistakinja širom Balkana koji se okupio iz želje da se stvori regionalna mreža podrške za trans, interspolne i rodno varijatne (TIRV) osobe. Djelujemo u Albaniji, BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.
A Transpozij_um je događaj koji okuplja do 100 TIRV osoba i bližnjih iz cijele regije kao mjesto gdje se povezujemo, podržavamo, učimo jednie od drugih i jačamo naš pokret kroz edukativni, umjetnički i društveni sadržaj. Ove godine smo trebalie održati 6. po redu Transpozij_um, no spletom okolnosti trenutne rasprostranjenosti bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID-19) odlučilie smo održati Transpozij_um 2020 putem online platformi. Nadamo se da ćemo ovim putem okupiti još veći broj osoba iz zajednice koje inače ne bi imale mogućnost da učestvuju u programu uživo. Neke slike i informacije s prethodnih Transpozij_uma možeš vidjeti na stranicama naših partnera_ica Spektra i Trans Aid.

Šta tražimo?

Kako će se sljedeći Transpozij_um održavati putem interneta, nadamo se da će se svie iz regije Balkana moći pridružiti i sudjelovati u programu bez jezičnih prepreka. Stoga bismo željeli pružiti plaćenu priliku osobama u našoj zajednici koje bi nam mogle pomoći da to ostvarimo: prevođenjem prijavnih obrazaca (6.-7. mjesec), odgovora na prijavnice (ako bude potrebe – vjerovatno u 8. mjesecu), promotivnih video zapisa (6.-7. mjesec), programa (draft u 7., finalna verzija u 9. mjesecu), kao i simultano prevođenje tokom Transpozij_uma (što će biti potvrđeno kasnije, ovisno o odgovorima u prijavnicama – ako bude potrebno, bilo bi najvjerojatnije vikendima od sredine 9. do sredine 10. mjeseca).

Kako se prijaviti?

Ako si zainteresovan_a, javi nam se na info@transbalkan.org s naslovom “Prijevod – JEZIK” (umjesto “JEZIK” navedi jezik(e) s kojih/na koje možeš prevoditi – albanski, makendoski i/ili slovenski). Pošalji svoje osnovne podatke, koje jezike možeš prevoditi, kakvo iskustvo prevođenja imaš i ako imaš na raspolaganju neke prethodne primjere svojih prevoda, kao i svoju raspoloživost (kada možeš početi, možeš li raditi sve ili samo neki dio gore navedenih potencijalnih potreba za prevođenjem).

Poziv je otvoren za sve osobe koje zadovoljavaju navedene kriterije, a posebno potičemo TIRV osobe iz regije da se prijave!

Rok za slanje prijava je 4.6.2020. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *